08. juli 2019 · Comments Off on Att veta vad man borde träna · Categories: Hälsa, Motion, Tips

Behovet träning är samtidigt universellt och individuellt. Vår kropp och vårt allmänna hälsotillstånd utgör förutsättningarna för vad vi kan och borde träna upp, men alla kan dra nytta av träning och må bättre utav det. Att tänka på sina förutsättningar och välja träning därefter är således något vi alla borde göra.

Oförutsedda förutsättningar

Vi är inte alltid så bra att korrekt bedöma våra förutsättningar när det kommer till saker som fysisk aktivitet. Ibland blir det fallet att något som såg riktigt enkelt ut i själva verket var väldigt svårt och krävande. Likväl kan vi lära oss att något som såg ut att vara svårt och krävande faktiskt är lätt att lära sig. En del förutsättningar blir man dock inte medveten om utan att gå riktigt långt ner på djupet.

Alla börjar vi från noll

När det kommer till träning spelar det naturligtvis en roll hur bra man skött sin kropp annars i livet. Men samtidigt blir vi alla nybörjare när det kommer till träningsformer. Och som nybörjare till träning är det viktigt att först och främst ta det lugnt och lära sig mer innan man drar upp tempot, distansen eller belastningen. Att satsa allt för hårt i början är en vanlig orsak till skador bland nybörjare. En skada som ofta kan förhindra en från att faktiskt träna och bli bättre.

Kondition och styrketräning

Många som börjar träna väljer en av dessa former att fokusera på. Och medan det inte direkt är fel är det klart och tydligt att en kombination av dessa är bättre än bara en av dem. I början kan det kännas säkrare att välja bara en träningsform och hålla sig till den. Men om man tränar specifikt för hälsans skull finns det mycket bra anledningar att försöka kombinera båda dessa former.