26. juni 2020 · Comments Off on Bra att tänka på när du tränar utomhus · Categories: Hälsa, Motion, Tips

Att träna ute kan vara fantastiskt så här under sommarmånaderna. Men det är många som även gillar att träna ute i det fria andra månader under året också. Har du fått för dig att träna utomhus kan det dock vara bra att tänka på ett par olika saker.

Klä dig rätt efter temperaturen

Att du tar på dig rätt kläder när du ska träna ute känns väl lika självklart som när du bara ska gå ut. Men dessa är faktiskt två olika fall. När du tränar går kroppstemperaturen upp och du upplever det som varmare än om du inte utsatta kroppen för fysiska påfrestningar. Av denna anledning bör du alltid klä dig svalare än vad du hade gjort om du bara skulle vara utomhus.

Skydda dig mot solen

Att vara ute och träna när solen skiner och det är fint väder kan ju kännas som det perfekta tillfället. Men det är endast det om du samtidigt ser till att skydda dig mot solen. Speciellt under sommarmånaderna. Glömmer du bort att använda solskydd trots att du är ute ofta kan du få solskadad hud. Vilket du då behöver behandla med andra medel. Men det kan du ofta undvika bara du använder något med solskyddsfaktor.

Hitta en lugn plats

Många finner att den bästa möjliga träningen utomhus är där det annars är lugnt och stilla. Vilken sorts träning du tänkt satsa på kommer så klart vara en faktor i detta, men kan du ta dig till en plats där du kan träna mer eller mindre ostört kommer du säkerligen få en bättre upplevelse.