22. maj 2018 · Comments Off on Bra saker i medicinskåpet · Categories: Hälsa, Tips

Ett medicinskåp behöver inte bara innehålla starka läkemedel, det finns mycket positivt att ställa i skåpet som du kan använda dagligen för att förbättra din hälsa. 

Första hjälpenkit

Skaffa ett kit med plåster, gasbinda, sårtvätt och liknande som du alltid förvarar i skåpet. Ett mindre kit kan gärna följa med i bilen så du aldrig behöver undra var du har dina plåster när olyckan är framme. Tillsammans med detta borde du ha de vanliga mediciner för inflammationer och smärtlindring. Se också till att ha åksjuketabletter hemma om en i familjen har svårt att åka bil eller buss utan att må dåligt.

Kosttillskott

En liten dosa med piller för veckan gör det möjligt för dig att alltid ha dagens medicin nära till hands, men de stora burkarna kan du förvara i skåpen tills det är dags för påfyllning. Det är svårt att äta så pass varierat att vi får i oss alla vitaminer och mineraler som vi behöver. Ett kosttillskott säkerställer att du inte lider av vitaminbris eller drabbas av konsekvenserna av för lite järn.

Hand- och fotkräm

Våra händer och fötter behöver lite extra omvårdnad. Fötterna kläms in i små skor, vi går på asfalt hela dagarna och då och då tränar vi hårt. Händerna tvättar vi flera gång om dagen och om vi smörjer in dem efteråt torkar vi ut huden. Köp hem en bra hand- och fotkräm från exempelvis ett apotek, deras utbud är noga kontrollerat och krämerna bevisligen effektiva. En gång i veckan borde du behandla fötterna och händerna med lite massage, ett fotbad och smörja in dem med en fet kräm. Du kan med fördel smörja in dig innan du går och lägger dig så slipper du kleta ned huset. Om det känns obekvämt med kletiga händer kan du sova med bomullsvantar, då behåller du fukten ännu längre!