25. maj 2022 · Comments Off on Bygg en bastu hemma för hälsosamma bastubad · Categories: Hälsa, Tips

Bastubad har länge varit en uppskattad tradition i både Sverige och Finland. Det har länge varit populärt att ha en egen bastu i hemmet eller en delad bastu i lägenhetshus.

Redan för 2 000 år sedan badades det bastu på finländska gårdar. Anledningen till att det är så pass omtyckt att bada bastu är på grund av alla de hälsofördelarna som finns med det.

Fördelarna med att bada bastu

Det finns en rad fördelar med att bada bastu. Enligt forskning så kan bastubad lindra både ångest och värk samt ge dig en förbättrad sömn. Dessutom finns det forskning som antyder att bastubad minskar risken att få hjärt-och kärlsjukdomar. Att ha en bastu hemma är alltså en utmärkt idé.

Handla online

Har ni funderat på att införskaffa en bastu till ert hem så finns det idag fantastiska möjligheter att göra det online. Genom att handla online kan du i lugn och ro jämföra olika alternativ med varandra. Deras olika egenskaper, priser och hur de skulle passa in i ert hem. Dessutom behöver ni varken stå i kö eller anpassa er efter butikens öppettider. Online kan ni helt enkelt handla när det passar er. En bra hemsida att besöka är stonefactory.