18. december 2013 · Kommentarer inaktiverade för God hälsa · Categories: Hälsa

Att motionera på ett eller annat sätt är en av grundstenarna för att få och behålla en god hälsa. En del väljer att gå på gym två gånger i veckan medan andra träffar kompisar och går på en rask promenad varje helg. Hur man skaffar sin motion är mycket individuellt men det viktiga är att den blir av. Många som försöker komma igång märker att det lätt kommer saker emellan. Det kan vara att man är trött, att man inte har pengar till bussen till träningslokalen eller att barnen är utan barnvakt.

Första steget är att planera in sin träning så att det blir en rutin att gå och träna. Genomför man ett pass varje måndag är det lättare att planera vardagen utifrån det.

Det andra steget är att hitta en träningsform man har tid med. Man kan lika gärna träna hemma som på ett gym. Vill man ro, cykla, löpa, gå eller styrketräna krävs det inte några större investeringar för att skapa träningsmöjligheten hemma. Då kan man träna när som helst, om barnen är hemma och om pengarna är slut. Man väljer även själv hur länga man vill hålla på med ett pass. Men de som en gång exempelvis börjat gå framför en film vet att man gärna fortsätter ett tag på bandet – i alla fall till filmen är slut. Den motivationen är det få gym som kan matcha.