02. juli 2020 · Kommentarer inaktiverade för Hantera vardagsstressen · Categories: Hälsa

avslappnad

Stress har kommit att bli en av dagens mest omfattande folksjukdomar. Detta beror på flera olika orsaker. Bland annat påverkas vi av det allt snabbare tempot i samhället. En annan faktor är digitaliseringen och hur vi numera förväntas vara tillgängliga dygnet runt. Vilket kan innebära både att svara på jobbmail och att engagera sig i sociala medier. Därtill kommer även en ökande press på att prestera bra såväl yrkesmässigt som också privat.

Tekniska hjälpmedel

För att hantera din stress finns det olika vägar att gå. En variant är genom hjälpmedel som påverkar kroppen rent fysiskt till att bli lugnare. Till exempel kan du prova innovationen Hälsobandet. Det verkar med subtila vibrationer för att neutralisera kroppens egen stressrespons och är lämpligt att använda för de flesta. Andra har även fått hjälp av enklare metoder som till exempel att krama en sten eller formbar klump i handen.

Med inspiration från öst

Meditation och yoga har använts sedan urminnes tider i österlandet för att skapa inre balans. Idag vänder sig många som är stressade eller mår psykiskt dåligt till dessa två metoder, ofta med goda resultat. Genom att kontrollera andning och fokus kan du när du mediterar och yogar centrera din energi på ett effektivt sätt kring rätt saker. Därigenom blir det också möjligt att mota stressen i dörren.