14. december 2021 · Comments Off on Hjälp för dig med känslig hud · Categories: Hälsa, Tips

Var tredje svensk har problem med känslig hud. Det innebär att många svenskar är extra känsliga för både sol, regn och torr luft. Därmed har många med känslig hud ett året runt-problem, vilket kan vara mycket påfrestande.

Idag finns det många olika produkter på marknaden när det kommer till hudvård. Det kan kännas lockande att välja en produkt bara för att den är trendig och doftar gott. Du som har känslig hud kan dock påverkas negativt när du väljer fel typ av hudvårdsprodukter, vilka kan orsaka hudirritation. Kanske har du rent av lärt dig leva med dina besvär men det finns lindring att få. Om du väljer produkter som är utvecklade för just din känsliga hudtyp så kan du få kontroll över dina symptom.

Viktigt med rutiner

Att regelbundet smörja in dig med en mjukgörande salva eller kräm är något av det viktigaste du kan gör för att lindra dina besvär såsom eksem. Under sommaren är det många som smörjer in sig dagligen så var också noga med att dina solskyddsprodukter är anpassade för din hy.

Bra och sköna hudvårdsprodukter kan eventuellt hjälpa dig att hålla den dagliga rutinen att smörja in dig. Klicka här om du vill ha mer tips och vägledning till kvalitativa produkter som passar din känsliga hud.