06. mars 2014 · Kommentarer inaktiverade för Hur man kan motverka stress · Categories: Tips

Stress

Dagens samhälle är ett hektiskt sådant, och ett stort antal personer har stora problem med stress; men många av dessa personer lider i onödan. Att motverka stress behöver varken vara komplicerat eller dyrt, det gäller bara att hitta en avslappnande aktivitet som passar just dig.

Yoga – På senare år har detta blivit ett väldigt populärt sätt att hitta sitt inre lugn och lära sig att koppla bort vardagens stress. De lugna, flödande rörelserna fungerar som terapi och ger dig en chans att reflektera på tillvaron. Glöm heller inte att det dessutom förbättrar din fysiska smidighet och styrka.

Snickeri – Att fysiskt arbeta och skapa något med sina händer är för många ett utmärkt sätt att stressa av och lätta på uppbyggda spänningar i kroppen. Att se saker ta form framför dina ögon i takt med att du arbetar med materialet ger en djupt tillfredsställande känsla.

Löpning – Många sitter stilla i sina jobb och får inte utlopp för sin fysiska energi. Detta för med sig att stress och rastlöshet byggs upp inom dem, samt att de kan få svårare att sova. Att komma ut i den friska luften och springa en runda låter dig göra dig av med din energi, vilket resulterar i mindre stress, bättre sömn, och rent generellt en högre nivå av välmående.

Meditation – De flesta typerna av meditation går i grund och botten ut på att fokusera på här och nu, snarare än det förflutna och det framtida. Lär dig att andas på rätt sätt, och lär dig att känna hur din kropp fungerar. Knepet är att tömma sitt sinne på tankar, vilket är lättare sagt än gjort; men övning ger färdighet. Med tiden kan du komma att uppnå en förändrad typ av medvetenhet, som varken är vaket eller sovande.