18. april 2013 · Kommentarer inaktiverade för Motion · Categories: Tips

Om det är något som är viktigt för hälsan så är det den dagliga motionen. Rör på dig varje dag! Krångla inte till det för mycket för då blir det kanske inte av. Man tjänar mycket på en promenad, en cykeltur eller en skidfärd.

springaDet finns mycket som händer med kroppen när man rör på sig. Det är bra att få upp pulsen för att få hjärtat att träna lite extra. Det behöver nödvändigtvis inte vara dyra gym-timmar eller sporter som kräver mycket utrustning och träningsdetaljer. Det räcker många gånger med en promenad eller kanske en joggingtur med jycken. Man känner sig verkligen duktig och nöjd när man kommer hem från en stunds motion och de frisläppta endorfinerna ger en form av lyckorus.

Aktiv semester

Det har blivit mycket populärt på senare tider att röra på sig lite extra på semestern. Det klättras, rids och fjällvandras som aldrig förr. Det är bra och stimulerande för den som har ork och bra kondition. Är man nybörjare på träningsfronten eller kanske lite äldre kan det ibland bli för mycket med alla strapatser. Vi vill tipsa om en aktivitet som inte kräver för mycket, men som ändå tränar kroppens smidighet och kondition samtidigt som det är spännande – Bowling.

Att bowla tillsammans med sina vänner är en skön form av motion. Samtidigt som man rör på sig kommer tävlingsmomentet till och det kan bli riktigt spännande. Det finns faktiskt ett hotell/värdshus som har bowling som tema. Hotellet heter Bowlinn och du hittar deras hemsida här. Den som fastnar för bowling kan få en riktigt trevlig weekend på det charmiga hotellet. Boendet håller hög standard och maten som bjuds lagas av duktiga kockar. Detta för att du skall få en kulinarisk upplevelse samtidigt som du rör på dig i bowling-hallen.

bowlingMånga andra fritids-aktiviteter kräver inköp av utrustning och klädsel. Det är inte fallet när man spelar bowling. Det viktigaste är vad man har på fötterna, men det går alltid att låna bra skor i bowlinghallen. Det gäller att skorna ger stadga åt foten och att de ger ett lämpligt glid. Naturligtvis kan man köpa sig ett par lämpliga skor som man kan prova ut ordentligt och som sitter bra på foten. Men, bowlinghallarna har oftast ett stort sortiment och det går för det mesta att hitta ett par skor som passar. I övrigt gäller det att ha ledig klädsel så man kan sträcka ut ordentligt.

När man börjar bowla kan det dröja några rundor innan man får riktig kläm på det. men, misströsta inte! Det går ganska snabbt att få kläm på det och kanske till och med lyckas slå någon strike. När det händer inser man hur himla kul det är att bowla.