22. januari 2014 · Kommentarer inaktiverade för Slappna av med fysiskt arbete · Categories: Tips

En viktig del av hälsoaspekten är att kunna slappna av för att låta både hjärnan och kroppen vila. Ofta stressar vi upp oss över många olika saker. Du kanske har det stressigt på jobbet, måste hämta barnen från träningar, se till att det finns mat på bordet, hälsa på dina föräldrar, ja listan kan göras lång på vilka de bakomliggande orsakerna till stress kan vara.

Trädgård hemmaDe vetenskapliga rönen pekar åt samma håll – stress bidrar inte bara till att människor mår dåligt psykiskt utan visar sig också i fysiska åkommor. I ett land där vi börjar stressa allt mer är det många som lever i riskzonen. Att skaffa dig en hobby som är stressfri och som hjälper dig att varva ned är ett bra sätt att skydda sig mot stressens faror.

Vilken aktivitet som kan fylla den här funktionen för just dig beror på dina intressen, vad du tycker är kul och vad som är avstressande för dig. Ett bra exempel på en sådan aktivitet är olika sorters arbetande med händerna och kroppen. Det kan röra sig om att snickra, måla tavlor eller om trädgårdsarbete. Många svär vid trädgårdsarbetets avslappnande effekt. Du kommer ut i den friska luften och får vara nära naturen. Samtidigt är det en belöning att se små skott växa upp till vackra buskar. Allt du behöver är en odlingsbar yta och de rätta förutsättningar för att bygga en trädgård. Garden Home är en webbshop där du kan få tag på allt ifrån möbler till frön, komposter och växthus. Du skaffar dig inte bara en aktivitet där du kan koppla bort tankarna en stund, du får också en vacker trädgård att sitta och koppla av i.