02. april 2014 · Comments Off on Sparka igång träningen · Categories: Motion

Träning kan ge sån många positiva effekter. Du blir i starkare fysisk form, starkare mental form och du får även kroppskontroll och ett ökat självförtroende. En träningsform som ger en liten extra kick, som vi tänkte tipsa om idag är kampsport.KampsportsträningJust kampsport är en träningsform som ger så mycket. Den ger en väldigt bra allroundträning där du både blir stark och smidig på samma gång. Träningsformen hjälper även många att bli starkare i sig själva, vågar gå mer rakryggade och kan även i många fall få ett ökat självförtroende. Många kampsportsformer jobbar inte bara med det fysiska utan det mentala är också i fokus. Vilket för många som tränar kampsport ger ett inre lugn.Alla kan träna kampsport, gammal som ung och vilken stil du väljer går mycket efter tycke och smak. Är du personen som mer föredrar att brottas och vara mer fysisk eller gillar du mer sparkar eller slag. Utgå ifrån dig själv, vilken stil som känns mest lockande och vad du är ute efter med träningen.Här kommer några tips för dig som vill börja med kampsport;

  • Börja först med att fundera vilken typ av kampsport du vill satsa på. Känner du dig osäker är ett bra tips att prova på några olika former för att känna efter vilken som känns bäst.
  •  Utgå inte från att du ska bli superbra och satsa på elitnivå. Tänk på att ha roligt och anpassa träningen efter dina förutsättningar och önskemål.
  • Införskaffa rätt utrustning. I de flesta kampsporter behövs inte mycket i början. Satsa på ett par bra handskar som du kan ha med dig på passen, då kommer du långt.
  • Ge träningen lite tid. Det tar ett par månader innan man blir varm i kläderna och känner sig bekväm i träningen. Efter det kommer du garanterat att vara fast och förtjust i din nya träningsform.