20. april 2020 · Kommentarer inaktiverade för Var rädd om din hörsel · Categories: Hälsa, Tips

Problem med hörseln

Något som vi bör vara rädd om är vår hörsel och vi vet att med ålderns så kan man få en sämre hörsel. Det är ju inget som man går omkring och tänker på dagligen men det kan vara viktigt speciellt om man kommit upp i åldern att försöka se de varningstecken som kommer. Får man fråga om på frågor som ställs för man inte riktigt hörde vad som sas kan det vara något som inte är som det ska.

Om man misstänker att något har förändrats med hörseln de senaste åren så kan det vara bra att kolla upp detta. För att kunna få hjälpmedel som exempelvis hörapparat eller annat hörselhjälpmedel så bör man undersöka sin hörsel för att säkerställa vad som är problemet. Man kan inte bara köpa en hörapparat via postorder utan det gäller att man får svart på vitt via en hörselklinik hur det är ställt med din hörsel.

Du får hjälp av legitimerade audionomer som utför tester på din hörsel. De kan också avgöra vilket hjälpmedel som kan passa dig bäst. Det hörseltest som genomförs kan vara avgörande och dina första steg mot ett liv med bättre kvalité. Du kommer att få befinna dig i ett helt tyst rum och testet genomförs med olika frekvenser för att få fram ett diagram på hur du hör. Utifrån testet så kan den audionom som genomfört testet tillsammans med dig diskutera vad som kan behövas för att förbättra din hörsel.