24. mars 2014 · Kommentarer inaktiverade för Vårda kroppen · Categories: Hälsa

För att alltid vara snygg och fräsch är det viktigt att man vårdar och sköter om sin kropp på bästa möjliga sätt från topp till tå.

 Vacker hud

Huden är en känslig del av kroppen och är av den anledningen också en del som kräver uppmärksamhet för att hållas i bra skick. Framför allt under vinterhalvåret är det viktigt att sköta om huden som då ofta kan vara utsatt för extra påfrestningar. För att hålla sin hud i trim, framför allt i ansiktet är det viktigt att man tvättar den såväl morgon som kväll med olika rengöringsprodukter. Här är det också bra om man anpassar produkterna utifrån om man har torr, normal eller fet hy.

Även andra delar av huden, som till exempel händerna kan vara bra att smörja in om man har känslig hud. Fötterna är en annan del av kroppen som man också verkligen bör ta sig tid att sköta om. Fotbad eller liknande är ett bra sätt för att mjuka upp fötterna och ta bort eventuell död hud. Dock ska man inte fila fötterna för mycket och heller inte för ofta eftersom huden då tenderar att bli hårdare.

Håret är en annan del av kroppen som också kräver omsorg för att hållas i bra trim. Även om det såklart är viktigt att tvätta håret för att det ska vara snyggt är det lika viktigt att se till att håret får tillräckligt med näring, vilket man gör genom att äta rätt och se till att få i sig mycket vatten. Frukt, grönsaker samt nötter är exempel på sådant som är bra för håret samtidigt som godis, choklad och kakor inte är det.

För att håret inte ska slitas ut är ett bra tips att inte använda alltför mycket stylingprodukter utan tänka att ”less is more”.