02. juli 2014 · Kommentarer inaktiverade för Viktiga hälsofaktorer · Categories: Hälsa

En sundare livsstil är något många av oss strävar efter att uppnå. Det kan handla om att ta en joggingrunda på morgonen, äta mer hälsosam kost och minska intaget av onyttig mat.

Det är ingen hemlighet att en god hälsa leder till ett längre och lyckligare liv. Men hur gör man och var ska man börja för att skapa en sundare livsstil? I den här artikeln kan du läsa lite om vad du kan göra för att må bättre och skapa en mer hälsosam livsstil.

Drick mer vatten!

En av de viktigaste faktorerna för att må bättre är att dricka tillräckligt med vatten. Kroppen behöver ett dagligt intag av ungefär två liter vatten beroende på vikt och kroppstyp. Att dricka vatten påverkar kroppen positivt på många olika sätt.

Några exempel på positiva effekter av att dricka tillräckligt med vatten:

  • Du håller dig friskare eftersom uttorkning av kroppen leder till sämre motståndskraft.
  • Du får vackrare hår och hud eftersom hudceller som är fyllda med vätska håller huden mjuk och vacker.
  • Du minskar risken att drabbas av njursten om du dricker mycket vatten eftersom urinen förtunnas och bildningen av saltkristaller reduceras.
  • Du får mer energi och hjärnan arbetar bättre eftersom vätskebrist är den vanligaste anledningen till trötthet och bristande koncentrationsförmåga.

Motionera regelbunden

Att motionera regelbundet är något man bör göra i alla åldrar. Om man motionerar regelbundet stärker man kroppens immunförsvar och förebygger
hjärt- och kärlsjukdomar. Regelbunden motion höjer också humöret och motverkar stelhet i muskler och leder.

Det krävs inte mycket för att du ska få en daglig motion som bidrar till en hälsosammare livsstil. Du behöver heller inte springa ett maraton för att må bättre. Om du vill börja långsamt räcker det med att ta trapporna istället för hissen eller bara ta cykeln istället för bussen till jobbet.